Hilsner til Lissner

 

IKKE LÆNGERE MULIGT


Send en hilsen til Holger Lissner ved

hjælp af nedenstående formular.

 

Du kan også sende din hilsen med mail til hilsen@lissner80.dk.

 
 
 

Hilsner til Lissner

 

Nedenstående hilsner blev offentliggjort på Lissners 80 års fødselsdag, søndag d. 15. juli, men også i det følgende, frem til receptionen for Lissner d. 31. august.

 

_______________________________

 

Kirsten Nielsen, Aarhus

Hjertelig til lykke med den runde dag! Tak for dine salmer og kollekter, som søndag efter søndag skaber glæde og eftertanke. Tak for dine mange initiativer til at gøre nye salmer kendt gennem foredrag og udgivelser.

Tak, at du så behovet for salmer til de gammeltestamentlige læsninger og sammen med dine kolleger gav os "Lysets utålmodighed", hvor salme efter salme er det poetiske svar på spørgsmålet om, hvem Bibelens Gud er. Tak, at du skabte "Holgerbanden", hvor I alle fik kvalificeret med- og modspil og ikke mindst nyt mod på at skrive salmer. Og tak for mange års venskab og tillidsfuldt samarbejde.

___

 

Michael Tungelund, Fredericia

Kære Holger Lissner, siden du, tilbage i 80’erne, flere gange kom (på cykel, i gummistøvler og med guitaren over skulderen) og holdt andagt for os på KFUM-Spejdernes Rolandkurser på Skovridergården i Sdr. Bjert, har du og dine sange stået som noget helt specielt for mig. Stort tillykke på den runde dag.

___

 

Onsild sangkor v/Dorte Rask Laursen

En stor hilsen i anledning af din 80 års fødselsdag og tak for de mange skønne sange og salmer du har beriget os med.

Ønskes af Onsild sangkor/Dorte Rask Laursen

___

 

Svend Aaquist, Sorgenfri

De bedste hilsner og erindringer om vort herlige samarbejde med Sorgenfri Kammerkor for snart 60 siden, da du oplod din smukke tenor i Buxtehudes "Das neugeborne Kindelein.!

Har siden med stor glæde og varme fulgt dit skabende arbejde! Din Svend

___

 

Mettelene Kristensen, Hannerup Kirke, Fredericia

Da du gik på pension søgte Tine Illum dit embede i Sdr Bjert. Hun kom fra en stilling i Nørremarkskirken i Vejle. Den fik Tove Bjørn Jensen, som arbejdede i Hannerup Kirke i Fredericia. Så søgte jeg den ledige stilling i Hannerup Kirke og har været der de sidste 14 år.

De ovennævte er også stadig de respektive steder. Så tak. Det er kærligt ment.

Kh fra Mettelene.

___

 

Estrid Hessellund og Sindre Eide, Norge

Hjertelig til lykke med den store dag! Og tak for hyggeligt, vedvarende og konstruktivt samarbejde helt fra "Salmer og kirkeviser" til norsk salmerejse anno 2018! Tak også for at du lærte mig, at en salmetekst/oversættelse af og til må "hænge på lampen" en tid!

Varme hilsener, Sindre og Estrid

___

 

Jarl Ørskov Christensen, Himmelev

Tillykke med dagen - og TAK for alle dine salmer, bønner, ord, idéer og overvejelser. Det er en KÆMPE hjælp og inspiration i gudstjenestearbejdet.

___

 

Inger Skovenborg, Agerland, Bjert

Kære Holger. Fra min fynske barndom var min yndlings- historie "Musene i Rynkeby Præstegård" og så kom der pludselig en pakke med tøj, fra præstegården, da "Skovenborgs" havde fået for tidligt fødte tvillinger i 1943. Da jeg flyttede til Bjert, følte jeg mig snydt, hvis jeg ikke kom i kirke og fik din prædiken med hjem. Med gode ønsker om fred og alt godt. Endnu engang tak! Inger

___

 

Georg Klinting

Hjerteligt tillyke, Holger. Tak for dine salmer og dine liturgiske tekster.

___

 

Hanne-Pia Højrup Knudsen

Kære Holger! Hjertelig tillykke med fødselsdagen ønskes du af en blandt mange korsanger-"veteraner" fra Chorus 77

___

 

Niels-Erik Hansen, Helletofte Strand

Kære Holger. Du ønskes et stort tillykke med dagen! Tak for det gode “naboskab” på Stranden og ikke mindst dine dejlige og inspirerende vers til Helletoftesangen. Vi ses snart hernede på Helletofte!

___

 

Finn Feilan, sognepræst i Hanstholm

Tillykke med fødselsdagen ! Jeg har igennem mange år haft stor glæde af dine salmer og kollekter.

___

 

Anne Mette Ramsgaard Johansen, Grejs og Hornstrup

Kære Holger. Stort tillykke med fødselsdagen og tusind tak for alt hvad du har beriget os alle med igennem årene.

Med venlig hilsen en stor fan....

___

 

Iben Krogsdal

Kære Holger! Hjertelig tillykke med dagen, livet, salmerne og virket. Vi er mange, der er taknemmelige for alt det, du har skabt gennem årene. Tak.

___

 

Elin Kærsol- Rønde

Tak for den guddommelige inspiration, som du har formidlet på den mest fornemme måde kære fødselar. Inderligheden, barmhjertelighed, trøst, håb og kærlighed strømmer os alle i møde i dine vidunderlige ord! Gud bevare og styrke os alle i sangen og i din tro - tillykke!!

___

 

Hanne Byskov, sognepræst i Lem og Højmark

Kære Holger Lissner!

Hjerteligt tillykke med din runde dag! Jeg glæder mig ofte over alt det, du har delt med os gennem årene: Inspiration til børnegudstjenester, salmer og ikke mindst alle dine kollekter, som bliver brugt her i sognene hver eneste søndag! TAK for dig!

___

 

Leni Hansen - Flemløse-Søby

Kære Holger Lissner. Hjerteligt til lykke med den runde dag og alt godt til dig og dine. Tusind tak for din store inspiration i både kollekter og salmer, og ikke mindst, for gode råd til salmer/sang til "skæve" dage i kirken.

Kh, Leni

___

 

Svend Andersen, Outrup Mors

kære Holger Lissner. Hjertelig tillykke fra "degnen" i Outrup Kirke. Ansat juleaften 1965-før du kom i Salmebogen! Vi er altid lidt opløftede under og efter dine salmer. Dem har jeg og menigheden brugt flittigt Tillykke - også fra menigheden.

Svend Andersen

___

 

Gertrud Bangshøj, Vinderup

Til lykke og tak for gode ord, inspiration og nytænkning

___

 

Charlotte Nørballe, Bistrup Kirke

Hjerteligt tillykke med stor tak for kollekter salmer, og salmen “Kom som et stormvejr”, som vi synger med særlig glæde her i Bistrup.

De bedste hilsner Charlotte Nørballe

___

 

Charlotte Schiøtz, Skæring

En hjertelig hilsen til en stor mester - og et kæmpe tillykke med dagen !!!

___

 

Ove Paulsen

Stort tillykke med fødselsdagen, kære Holger! Din betydning for salmesangen de seneste årtier “kan vanskeligt overvurderes” som det hedder på akademisk dansk. Mere præcist kunne man kalde den second to none. Dertil er det altid meget inspirerende at være sammen med dig.

___

 

Steen Sunesen, Lødderup - Morsø

Kære Holger Lissner, hjertelig tillykke med fødselsdagen. Foredrag og forelæsninger kan gå i glemmebogen, men sange kan synges - og når sangene synger i hjertet - kan der så sættes større fingeraftryk i en menighed og et folk? Tillykke med dagen og tak.

___

 

Jørgen Kjærgaard, Vestervig

"Om firsindstyve en kæmpe når..."- des mere han skal gratuleres! Hjertelig salmehilsen og lykønskning på din kæmpe-dag!

___

 

Arne Ploug, organist Gudbjerg Kirke

Hjertelig TIL LYKKE med dagen, og TAK for alt det du har beriget os med.

🎶😇Arne Ploug.

___

 

Anders Tange  & Edith Clausen, Følle og Århus

Kære Holger Lissner.Det er en stor glæde at synge dine salmer fx ”Nu går solen sin vej”.

Hjertelig tillykke.

___

 

Birthe, Teestrup menighedsråd

Tak for alle dine dejlige salmer

___

 

Erik Maul, Bording

Kære Holger Lissner. Hjertelig til lykke med fødselsdagen og tak for de fine salmer og kollektbønner.

Venlig hilsen Erik Maul.

__

 

Ingrid Salinas, Store Heddinge, Stevns

Tillykke med fødselsdagen - Holger Lissner. Ud over salmer, så har en lille artikel "Overvejelser og forslag til gudstjenesten" i bogen Kollekter og Bønner, haft betydelig indflydelse på hvordan jeg afholder gudstjenester og tænker om gudstjenester.

Vh Ingrid Salinas

___

 

Birgitte Graakjær Hjort

Tillykke med fødselsdagen og en STOR TAK gode salmer og slidstærke kollekter.

___

 

Ragnar Håkanson, numera Visby

Hej Holger

Läser att du fyller 80 år och vill skicka dig en hälsning. Minns med värme arbetet med Psalmer i 2000-talet, gott samarbete, inspirerande samtal och fantastiskt innehållsrika psalmtexter. Allt gott på din 80-årsdag hälsar Ragnar Håkanson, dåvarande musikkonsulent för Svenska kyrkan och projektansvarig för Psalmer i 2000-talet

___

 

Maria Eva Napier

Kære Holger Lissner

Jeg kunne skrive meget, om hvad dine salmer og kollekter og tanker om samme har betydet for mig. Jeg vil dog bare takke dig for, at du gør det lettere at være præst i en moderne verden, hvor du hjælper mig med at give troen et nutidigt sprog og mening. Både i min egen tro og i formidlingen af det kristne budskab til andre. Tak!

___

 

Steen Torstensen, Hvidbjerg på Thyholm

Kære Holger Lissner! Hjerteligt til lykke med din runde fødselsdag. Du skal vide, at jeg er begejstret for -  og i høj grad værdsætter dit arbejde som moderne salmedigter. Man bliver glad af at synge dine salmer.Tak!

Venlig sommerhilsen

Steen Torstensen,tidligere leder i FDF og mangeårigt medlem af et frivilligt kirkekor ved Hvidbjerg kirke på Thyholm

___

 

Leif Damkier, Svendborg

Kære Holger Lissner. Hjerteligt til lykke med fødselsdagen! Du kender mig næppe, men flere gange har jeg haft lejlighed til at være med når du sang salmer med folk, og meget ofte glæder jeg mig over dine dejlige salmer.

Hjertelig hilsen Leif Damkier

___

 

Hans-Henrik Nissen

Kære Holger Lissner, hjertelig tillykke med de 80 år i morgen og tak for alle dine dejlige salmer og kollekter. Du har som Johannes Johansen beriget den danske salmeskat på en helt enestående måde, til stor glæde og inspiration for alle der holder af kirke, kristendom og gudstjenesteliv i Danmark. Jeg vil ønske dig alt godt på dagen og mange år frem over.

Venlig hilsen, Hans-Henrik Nissen, Rungsted Kyst

___

 

Pernille Troldborg

Kære Holger.

TILLYKKE!

Tak for dine poetiske ord og sangbare melodier.

Du længe leve!

Kærlig hilsen

Pernille Troldborg, sognepræst i Gørding.

___

 

Edith Mark, Mariager Kirke

Kære Holger Lissner

Hjertelig tillykke med 80 år - og med din fremragende indsats for kirkens sprog i salmer og bønner. Jeg har stor glæde af at 'lægge dine ord i min mund' under gudstjenester og ved kirkelige handlinger.Tak for lån!

Edith Mark

Sognepræst i Mariager kirke

___

 

Karsten Petersen, Vejle

Tillykke og tak for dit vedholdende bidrag til kirkens liv.

___

 

Liselotte Wiemer

Tillykke med dagen. Du har gjort det rigere at være præst i folkekirken!

___

 

Allan Engelbrecht Petersen

Tillykke og tak

___

 

Christina Morsing, Bregninge sogn pr. Kalundborg

Stort tillykke. Her i pastoratet er vi meget glade for både dine salmer og dine bønner.

___

 

Karen og Henrik Sommer

Kære Holger

Tillykke med de 80 og tak for utrolig mange gode salmer.

Tilbage i 70`erne  kom salmen “Du gav os, o Herre, vort arbejde her” til at betyde meget for os som helt unge efterskolelærere, fordi den sagde vores elever noget.

“Gud, vi kalder dig for far” blev vores sang, fordi du skrev den til os, men også fordi, den fik sagt, hvad vi byggede skole på, de mange år, vi var på Unge Hjems Efterskole.

Din Ritualbog har betydet meget for mig i mit præstearbejde. Den har gjort gudstjenestens bønner mere forståelige og vedkommende.

Så endnu engang tusind tak og hjertelig tillykke.

___

 

Morten Seindal Krabbe, Hedensted - St. Dalby

Kære Holger.

Tillykke med din fødselsdag - og tak fordi du også har bragt liv til vores kære folkekirke med dine salmer og kollekter.

Mange fødselsdagshilsener Morten Seindal Krabbe

___

 

Gerda Jessen, Skorup-Tvilum

Kære Holger.

Hjertelig tillykke med din fødselsdag.

Tak for dine skønne salmer, der tænder liv og glæde i os. Og for dine rammende kollekter som enhver gudstjeneste, bryllup og begravelse i Skorup og Tvilum kirker begyndes og afsluttes med.

Hils Solvejg fra mig... og hav en dejlig fødselsdag med venner og familie.

Kærlig hilsen Gerda Jessen

___

 

Hymnologi - Nordisk tidsskrift

Kære Holger Lissner! Et stort tillykke med fødselsdagen - og tak for din store bedrift som forfatter til de mange salmer, som du har beriget os med!

Mvh. Alle tilknyttet "HYMNOLOGI - Nordisk tidsskrift"

___

 

Lisbeth Filtenborg, Gauerslund

Tillykke med fødselsdagen. Du har været og er en gudstjenestefornyer af dimensioner. Der går (næsten) ikke en dag, uden at jeg har fat i en dine mange bønner eller en salme til lejligheden. Som altid til stor inspiration og opbyggelse.

___

 

Karen Aagaard Dam

Kære Holger

Rigtig hjertelig tillykke med den runde dag!

Jeg nyder så meget at synge dine salmer i kirken og ved festlige lejligheder, og håber din utrættelige skrivelyst vil fortsætte mange år frem.

Med venlig hilsen og med stor beundring Karen Aagaard Dam (Kirkesanger)(Datter af Ib og Birgit Aagaard Eriksen)

___

 

Grethe Lindholmer, Dronninglund

Hjerteligt tillykke, Holger Lissner, med 80 årsdagen, og tak for de mange sange fra din hånd, der synger i mig.

___

 

Erling Bjerrum-Petersen, Abild

Tillykke med fødselsdagen og tak for de mange salmer og kollekter mm. du har skrevet.

___

 

Morten Skovsted, Hjortshøj

Tillykke, Kære Holger, med den store dag. Hvis det er nok, at arbejdet bære frugten i sig selv, så må det være endnu bedre, når arbejdet også bærer frugter udover sig selv, som dit har gjort det. Dine salmer løfter og udvider gudstjenesten, og dine kollekter har en ligefrem tilgang til dette at bede fra hjertet; rent og enkelt.

Blandt dine store bedrifter er også, at du har samlet andre salmedigtere og gjort, at du og de har kunnet inspirere hinanden og gøre salmeskatten stadig større. Men også de upåagtede møder med ministerium, KODA, CopyDan og andre, hvor du har kæmpet for salmedigeres rettigheder, salmernes frie løb m.v.

Og tak, ikke mindst for det store arbejde du har lagt og stadig lægger i salmevalgsforslagene på Salmedatabasen.dk.

Du kan stadig inspirere med din arbejdssomhed, indsigt og ildhu.

Tak for det hele.

___

 

Jens Chr. Meldgaard, Vadum

Kære Holger. Jeg bruger meget ofte dine salmer både i kirken og i Sognegården. I morgen søndag bruger jeg din kollekt både her i Vadum og i Nørresundby Kirke.

Med dine egne ord vil jeg ønsker dig et stort til lykke med fødselsdagen:

Lad os vide, at vi er i Guds hånd,

hvad der end sker,

så vi vover at leve i tro,

tale i sandhedog tåle i krælighed,

som du gjorde.

For hvor du er, må frygten forstumme

og fordømmelsen ophøre.

Derfor vil vi med alle dine skabninger prise dig fra evighed til evighed.

___

 

Doris Berg, Hjortshøj

Har netop læst og spillet din smukke salme fra 2014 "Du tænkte vist på sommer". Den og mange, mange andre af dine salmer har glædet og glæder mig.

Tak for dem og hjerteligt tillykke med fødselsdagen!

___

 

Agnes M. Johannesen

STORT TILLYKKE med fødselsdagen ..."og gid du længe leve må, og dine ønsker opfyldt få.

___

 

Inge Marstal

Hjertelig tillykke og tak for dine fantastiske bidrag til den danske salmeskat.

___

 

Marlys A. Uhremholt, Aabenraa

Tillykke med fødselsdagen . Tak for aftensangen "Nu går solen sin vej", som jeg synger sammen børnebørn , når de er på besøg !

Fra en tidligere kollega i Haderslev stift !

___

 

Ida Kongsbak og Hans Raun Iversen, Hvalsø

Kære Holger.

Avedøre kirke er, som du sikkert ved, een af landets bedste. Spørg blot dem, der kommer der! Men den havde ikke været ret meget af, hvad den er, uden dine tekster og salmer.

TAK og Til LYKKE

Ida Kongsbak og Hans Raun Iversen(nypensionerede efter 21 år i Avedøre)

___

 

Tine Illum, Sdr. Bjert

Kære Holger.

Hjertelig tillykke med fødselsdagen. Og tusind tak for dit lysende og smittende engagement m.h.t. salmedigtning og liturgi.

Herfra skal der naturligvis også lyde en tak for, hvad du særligt har betyder for Sdr. Bjert Sogn. Du har trådt nye stier, og dine fodspor og stier er her stadig. Det har været og er en glæde at være din efterfølger, og jeg er taknemmlig for samtaler og samarbejde med dig gennem årene.

Derfor er det også en særlig glæde at få lov at holde gudstjeneste sammen med dig på din fødselsdag i den kirke, der også er din, og som rigtig mange forbinder med dig.

Hjertelig tillykke og Guds velsignelse fremover.

___

 

Dorte Roager Scharling

Tillykke og tak for mange dejlige salmer med nutidens sprog.

Salmer til både trøst og glæde. Størst indtryk gjorde linjen ' når sorgen river i os med kærlighedens kræfter'. Så præcist og usentimentalt . TAK FOR DET. FRED OG ALT GODT.

Dorte Roager Scharling

___

 

Lotte Højholt, Frederikssund

Hjerteligt tillykke med fødselsdagen Holger Lissner. Jeg sætter stor pris på alle dine salmer og især også dine tanker om højmessen og dens form. Jeg er meget glad for din kollekt og bønne bog. Mange siger der altid skal være Grundtvig salmer i en højmesse. Jeg synes altid der skal være Lissner salmer :-) tillykke og tak

___

 

Bente Rosenkrants, Løget kirke, Vejle, tidl. Smidstrup-Skærup

Kære Holger! Hjertelig tillykke med din fødselsdag. På din fødselsdag skal endnu en ung mor her læse forældrebønnen. Hun glæder sig, for hvor er det altså en god bøn, sagde hun, da hun så den. Tak for de ord, du sætter på vores liv i dine bønner. Tak for sparring i kirkedøren. Og tak for dine salmer, siger alle her i familien.

___

 

Knud Sørensen, emeritus

Hjertelig til lykke med fødselsdagen. Tak for mange gode bidrag til gudstjenester med salmer og bønner.

___

 

Erik Skyum-Nielsen, København

Alle gode hilsener og tak for livgivende sproglig fornyelse

___

 

Gudmund Rask Pedersen, Vær og Nebel sogne, Horsens.

Kære Holger Lissner - hjertelig tillykke med fødselsdagen. Tak for ordene. Vi tager ofte nogle af dem i munden i form af dine salmer. Og også meget gerne i form af dine kollektrækker, som i mine ører har en ligefremhed og en passende inderlighed i sig, som gør, at jeg gang på gang glæder mig over at få givet denne indledning til gudstjenesten via din tænksomme og hjertelige omgang med det vi har at gøre med i gudstjenesten.

Alt muligt godt til dig nu i årene frem mod den virkeligt runde dag (88), som har lagt evigheden over sig. Værvenlige sommerhilsener, Gudmund.

___

 

Amélie Johansen Herfølge.

Kære Holge Lissner.

Både som kirkegænger og organist, vil jeg takke dig for dine dejlige salmer og melodier. Dejligt at opleve slidstærke og nutidige salmer. Det er altid givende at synge dine salmer. Der er gods i.

Jeg vil ønske dig tillykke med din runde dag, og ønske at Gud må være med dig.

Kærlig hilsen.Amélie Johansen.

___

 

Ruth Bech, Faaborg

Kære Holger Lisner

Hjertelig TILLYKKE  med 80 års dagen  - du er virkelig en Gudsbenådet person. Jeg nyder så meget dine salmer mm.

Kærlig hilsen Ruth  Bech.

___

 

Sognepræst Anne Boye - Hillerød

Kære Holger Lissner. Et stort tillykke med de 80 år.

Tak for din store evne til at kæde kristendom og menneskelivet sammen i både sang og bønner.

Vi bruger begge dele flittigt i Præstevang Kirke og vi skatter din evne til at gøre Ordet levende, meningsfyldt og nærværende. Altid i en forståelig og nutidig tone men også poetisk og forkyndende.

Man er som præst aldrig i tvivl om, at kirken er til for menigheden - ikke omvendt, når dine ord har lydt. Tak! Med ønsket om en minderig og velsignet 80-års dag. De bedste hilsner

Anne Boye

___

 

Flemming Serritskov-Jensen.

Kære Holger Lissner. Du ønskes hjertelig til lykke med din 80-års fødselsdag..

Du gøren enestående indsats for den danske salmesang. Det kan vi ikke takke dig nok for.

Specielt har jeg den glæde at være organist/kirkesanger-vikar i Rynkeby kirke.-ofte med tanke på dig og Rynkeby Præstegård.

MvhFlemming Serritskov-jensen.kirkemusik-vikar.

___

 

Sophie Nordentoft

Tillykke, kære Holger Lissner og en varm tak for din indsats for en poetisk og nutidig fortolkning af det kristne budskab.

___

 

Niels-Peter Lund Jacobsen, Rødding

Tillykke med fødselsdagen. Adskillige af dine salmer er blandt vore kernesalmer, men mest taknemmelige er vi for det klokkevers, som du skrev, og som nu er indstøbt i vores kirkeklokke fra 1996:

Min krop er min klang

Mit liv er min sang

Min gerning at tjene Gud.

___

 

Niels Jørgen, Haslev

Er I sommerhus og har lige sunget godnat-sang for vores barnebarn Alfred på 3 år - som altid: Nu går solen sin vej.

Tak for den og utallige andre sange og salmer gennem de sidste 40 år.

Stort tillykke med fødselsdagen

___

 

Jens Simonsen

Hjerteligt til lykke. Tak for salmefølgeskab bedste hilsener

Jens

___

 

Hanne Jul Jakobsen, Møllevang

Kære Holger

Hjerteligt tillykke med fødselsdagen, med stor tak for lån af overblik og indsigt i arbejdet med at få samlet de bedste børnesalmer fra de sidste 30-40 år. Tak fordi du generøst deler dine evner og vid med os andre. Det er ret unikt det du har betydet for gudstjenesternes sproglige fornyelse de sidste mange år. Tak for det. Bliv ved! Alt godt. Kærlig hilsen Hanne Jul Jakobsen

Formand for Forum for Børnesalmer og sognepræst i Møllevangskirken

___

 

Hospitals- og sognepræst Ib Lauritsen

Til lykke med dagen.

Du har været en af de store fornyere af Folkekirkens gudstjeneste liv.

Med dine salmer og i lige så høj grad med dine kollekter og fornyelse af liturgiske led, som jeg jævnligt bruger.

Venlige hilsener

Ib Lauritsen

Nordsjællands Hospital, Hillerød

Præstevang Kirke

___

 

Mads Djernes, Holme

Hjertelig til lykke med de firsindstyve somre, kære Holger! Tak for dit vid og din flid - som du generøst lader alle os salmeelskere blive til del!

___

 

Birgit Bryld Lorenzen, Herlufmagle

Kære Holger Lissner.

Hjertelig til lykke med dagen!

Tak for stjernestunder og afgørende, kloge ord på højskolen i 1976 og ikke mindst tak for din salmekunst.

Med tanker på dig og Karin

de bedste hilsner

Birgit Bryld Lorenzen

___

 

Thomas Felter, Vesterbølle, Viborg stift

Kære Holger

Til lykke med den runde dag, og TAK for dit gode og utrættelige arbejde med liturgi og salmer. Du er en stor inspiration for mig og et forbillede i forhold til at tænke og skrive nyt og holdbart (for det meste da ;-)) og samtidig holde fast ved et gedigent teologiske indhold. Må du få en herlig dag - og holde ud mange år endnu!

___

 

Elin Hjuler , Farup og Sct.Catharinæ, Ribe

Stort til lykke og tak for dejlige salmer og kollekter gennem årene

___

 

Simone Fought, Vanløse Kirke

Stort tillykke med dagen, kære Holger! Vi har stor glæde af dine sange og salmer, og nu med dit søde barnebarn i vores lille kor er glæden endnu større! Mange hilsner fra Karsten Kristensen og Simone Fought

___

 

Tove og Åge Haavik, Stabekk, Norge

Kjære Holger! Det var veldig gjevt å treffe deg igjen i Lyng kirke på vår storartede salmereise. Da vi spiste sammen, var vi begge umiddelbart tilbake i Båstad. Og selvom vi ikke er akkurat like i alder, merket jeg at vi bærer på det samme inntrykket: en enestående og avgjørende viktig opplevelse ved starten av en livsgjerning med salmer. Gud signe nye dager og år!

Beste hilsen Åge og Tove Haavik

___

 

Ingegjerd og Svein Ellingsen

Mange lykønskninger fra Ingegerd og Svein.

___

 

Bodil Krabbe, Baptistkirken i Lyngby

Kære Holger. Hjertelig tillykke med den runde dag. -  Tak for dine salmer. De synger i os.

___

 

Kirsten Johanne Vase

Melodierne synger

ordene lever

tak for sang og liv!

Tillykke kære Holger med fødselsdagen og livet!

___

 

Gunvor Sandvad

Hjertelig tillykke med den runde dag - og stor tak for mange skønne salmer og kollekter, som man kan blive ved med at finde nyt i.

___

 

Jørgen Løvstad, Thorning

Kære Holger LIssner. Hjerteligt tillykke med din fødselsdag - og stor tak for alle de dejlige Gudglade salmer fra din hånd.

Alt godt fremover.

Kh Jørgen Løvstad, sognepræst i Throning - Grathe - Vium pastorat.

___

 

Eva-Marie Kjæhr Olesen, Skalborg kirke

Hjertelig tillykke med din stor dag!

Vi mødte hinanden i 80-erne i forbindelse med redaktionen af "Salmer og Kirkeviser".

Ved Skalborg kirke bruger vi stadig med glæde din tekst til "Santa Lucia" sangen.

Også "Lysets utålmodighed" er fremme hver uge. Tak for alle de mange skønne tekster og iørefaldende melodier, du har givet os!

___

 

Søren Schiøler Linck, sognepræst i Vordingborg kirke

Tillykke og tak! Således må det blive, da jeg igennem mine snart 14 år som præst har brugt dine kollekter flittigt og kontinuerligt. På mange måder appelerer det sproglige til menighedens mangfoldighed af mennesker, men så sandelig også til undertegnede. Og for dejlige salmetekster, som også bruges lejlighedsvist. Tillykke med din runde dag!

___

 

Mogens Hansen

Kære gamle sangskoledreng... og en masse andet. Selv om mit hjerte kun kan 1/4 af det andre kan, så skal du ha' en hjertelig hilsen på dit livs mest runde dag.

NAJ hvor er der sket meget - både  godt og ondt  -  siden I - og jeg i formidlingsfasen -  begyndte at synge Herren en ny sang. Tak for det og for fællesskab gennem årene!

Fred og alt godt

Mogens

___

 

Keld Telén, Vejle

Kære Holger. Hjertelig tillykke med de 80, og tak for de mange, dejlige salmer, du har skrevet. Jeg mindes med glæde vores samarbejde ved sangaftenen i Nørremarkskirken sidste år. Sommerlig hilsen Keld

___

 

Inge Mortensen, Farum

Kære Holger Lissner!

Tak for alle de dejlige og givende salmer du har givet videre gennem årene.

Med nutidsord bliver det nemmere at glæde sig over kristentroen!

Og tillykke med de 80 år, det er jeg selv. Kærlig hilsen Inge Mortensen

___

 

Bertel Haarder

Blandt alle de Holger’e, der sætter ord til tonen,

Holger Fællessanger, Holger Danske, Holger K. med konen,

Er min favorit

Den store salmist,

Holger Lissner, der inderligt fortjener et skrift.

___

 

Elsemarie Dam-Jensen og Hans Chr. Hein, Løgumkloster

Kære Holger, Tillykke med dagen og tak for gode stunder med foredrag, salmer og korsang.

___

 

Anders Aschim

Til lykke med åremålsdagen. Takk for betydelige bidrag til nordisk salmesang - og for et inspirerende møte under norske hymnologers pilegrimsferd til Danmark i vår.

___

 

Morten Jædal, Sønderup (Rebild)

En rigtig hjertelig fødselsdagshilsen til an af dansk kirkelivs største fornyere!

I min FDF-karriere blev jeg først slået af "Dansens Herre" i din fremragende oversættelse, og siden mødte jeg på Julsølejren 1981 også din originale "Nu går solen sin vej", som forlængst har bevæget sig fra fornyelse til klassikerstatus.

Hvad du siden har bidraget med af perler er jo slet ikke til at remse op!

TILLYKKE!!! og Tak!

___

 

Jesper Gottlieb, Hjortshøj

Kære Holger

At Gud har valgt at kaste ekstra solskinsglans over denne dejlige søndag, hvor du runder de fire snese, kan jo langtfra undre! Din betydning som præst og menneske og som en central figur i fornyelsen og videreudviklingen af salmedigtningen herhjemme kan ikke overvurderes og fortjener helt klart ekstra stor hyldest og masser af herligt sommervejr på denne særlige dag! Tak for dit flittige virke, altid gode humør og utrættelige og nysgerrige arbejde i salmesangens tjeneste, ikke mindst som initiativtager til og samlingspunkt for de årlige træf i såvel salmedigter- som salmekomponistgruppen, der har betydet så meget for alle os,der har fået lov til at deltage. Ha’ en rigtig dejlig fødselsdag, Holger - og god vind frem mod de 100! Kærlig hilsen Jesper (Gottlieb)

___

 

Lisbeth Smedegaard Andersen, Hellerup

Kære Holger. Hjertelig til lykke med de 80 år og tak for godt samarbejde omkring salmer i snart mange år. Uden din viden, humor og menneskelighed var vore salmedigter-møder aldrig foregået i så munter og tillidsfuld en sfære. Og endelig tak for det venskab, der har udviklet sig i årenes løb, og som jeg sætter stor pris på. Kh Lisbeth

___

 

Mogens og Karin Mogensen

Hjertelig tillykke med de 80 I dag. Med kæmpetak for alle dine gode og stærke salmer og bønner mm. De har betydet meget for vores gudstjenesteliv. Du har evnet at nyformulere evangeliet for rigtig mange. Vi ønsker dig Guds velsignelse.

Med kærlig hilsen Mogens og Karin - Tyrstrup kirke

___

 

Marianne Kusk Campillo Cuesy, Vesterbro Sogn

Af hjertet -“tak”!!!

___

 

Jakob Lorentzen, Holmens Kirke

Kære Holger

Tillykke med den runde dag! Tak for dig og dine salmer. Flere af dem klinger ofte i mig. F.eks. “Vær tåbelig kærlig, og send os det bud, at endnu du elsker os, mægtige Gud, og venter os atter i haven.”

Pragtfuldt formuleret!

Glæder mig mange nye inspirerende salmer og melodier fra din hånd. Kærligste hilsener

Jakob

___

 

Lars og Christel Eyermann

Kære Holger

Hjerteligt til lykke med de 80!

Godt gået med hvad du har udrettet med de mange år!

Kærlig hilsen fra

Christel og Lars Eyermann 💐

___

 

Anette Kromann

Tillykke og tak for mon ynglings godnatsang : Nu går solen sin vej, fuldt fortjent den kom med i salmebogen ! Den skal synes til min begravelsen , dog forhåbentlig om mange år. Tror også at jeg husker dig som underviser må Mariaforbundet sidst i 70 erne ! God dag fra Anette Kromann

___

 

Rikke Weissfeld , Kirken i Ørestad

Kære Holger. Tak for inspiration, salmer, bønner og Helligaandens uro!

___

 

Margith Pedersen, Haslev

Kære Holger

De varmeste hilsner og til lykke med den runde dag. Tak for salmer, kollekter og hvad du har beriget os med - og tak for samarbejde, når det var muligt. Alt godt fremover - med forhåbentlig fortsat produktion af livsbekræftende salmer til os alle.

___

 

Torben Rechendorff

Kære Holger!

Godt du har været her. Godt du er her. Hjertelig tillykke

___

 

Søren Hermansen

Kære Holger.

Tak, Holger, at dine sange synger i os!

Tillykke med dagen!

Kærlig hilsen

Kirsten og Søren Hermansen, Bøstrup og Sorgenfri

___

 

Paul Møller, tidl. Bov, nu Lyksborg

En stor hilsen i dagens anledning og mange tak for de dejlige salmer. Forrige søndag sang vi min yndlingssalme: Den mægtige finder vi ikke. Det ville være svært at undvære dine salmer.

___

 

Eva-Maria Schwarz, København

Stort tillykke med den flotte alder. Tak for dine gode bønner til hver eneste søndag i kirkeåret plus lidt flere og til lidt mere. Mvh Eva-Maria

___

 

Janne Clemen

Kære Holger Lissner. Hjertelig tillykke. Synger så gerne dine meget dejlige og dybe tekster. Er amatørsanger i Diakonissestiftelsen, Helligaandskirken og masser af højskoler. Nu går solen sin gang. Kh janne

___

 

Kirsten Ernen Beck, Viborg

Hjertelig tillykke med din runde fødselsdag! Jeg har gennem mange år glædet mig over dine salmer og er blevet udfordret af dine mange, gode tanker - også når jeg har hørt dig i forskellige sammenhænge. Må Gud fortsat velsigne dit liv og dit virke! Kh Kirsten

___

 

Lars Mandrup, Risskov

Kære Holger. Først og fremmest et hjerteligt til lykke med din fødselsdag. Tak for mange års venskab. Ikke mindst tak for din kolossale inspiration med salmer, melodier, bønner, gudstjenesteforslag og meget mere. Jeg ønsker, at du må fortsætte længe endnu.

___

 

Jens Nielsen, Hjørring (og Brønderslev Kirke)

Kære Holger. Du er en mastodont i dansk kirke- og salmeliv. Tak for det hele. Det er altid skønt at bakse med dine sikre versefødder.

___

 

Kirsten Johansen

Kære Holger Lissner!

Hjertelig tillykke med din runde dag.

Og tusind tak for dine salmer, og den ånd af fornyelse, glæde og nytænkning, som DU om nogen har givet kirken at bygge videre på.

Mange hilsener

Kirsten, sognepræst i Karlebo Sogn

___

 

Benjamin Anda, Norge

Hjertelig tillykke med de 80! Tusen takk for vakre og oppbyggelige tekster. Guds velsignelse og alt godt!

Beste hilsen fra Benjamin Anda,

en som nettopp er blitt kjent med dine salmer

___

 

Lars Busk Sørensen, Lemvig

Kære Holger. Tillykke med fødselsdagen, og tak for dit store og uegennyttige arbejde for vort salmeprojekt gennem de mange år, og lad os sammen glæde os over, at det har båret frugt.

Stor sommerlig hilsen

Lars

___

 

Pia Chalmer Rasmussen, Gødvad v. Silkeborg

Kære Holger Lissner!

Stort og varmt tillykke med din runde fødselsdag!

Dine salmer, melodier og kollekter bliver flittigt brugt i Gødvad. De vækker glæde, taknemmelighed, trøst, håb og stof til eftertanke.

Særligt har menigheden denne sommer nydt at synge med på Den lange lyse sommerdag (100 salmer). Gid du i dag særligt har haft det som man synger i omkvædet “Det synger i mit blod at livets Gud er god og under mig en lykkedag på jorden”

De festligste fødselsdagshilsener til en firs års fødselar

Pia Chalmer Rasmussen, Gødvad Silkeborg

___

 

Karlo Christensen, Tønder

Stort og hjerteligt til lykke med de 80. Tak for dit store arbejde med at skrive og komponere.

Stor tak for dit inspirerende arbejde med også at holde andre forfattere og komponister til ilden.

En hilsen også fra min kone, Kirsten Juul Sørensen, der med glæde mindes jeres samarbejde om børnesalmer helt tilbage i hendes Hjørring tid,

___

 

Lene Flensted Johansen, Frederiksværk-Vinderød

Kære Holger Lissner. Et stort tillykke med de 80 og et stort tak for alle de dejlige salmer og gode kollekter du har skrevet. Jeg har haft stor glæde af begge dele i mit præsteembede ikke mindst fordi du har formået at formulere troen i et nutidigt sprog. Tak for det og endnu engang TILLYKKE MED DAGEN!!!

___

 

Petrea og Ejner Andersen, Ikast

Hjertelig tillykke med fødselsdagen og tak for en lang række af oplevelser og inspiration gennem årene som højskolelærer i Løgumkloster, foredragsholder/fortæller, præst og forkynder, salmedigter, forfatter specielt din Kollekt og Bønnebog. Tak for dit arbejde med at forfine de sproglige udtryksformer.

Alt godt fra Petrea og Ejner Andersen

___

 

Rikke Marschner

Kære Holger

Hjerteligt tillykke med din runde dag. Tak for dine gode bønner og dejlige salmer. Jeg bruger begge dele med stor glæde og fornøjelse. Venlig hilsen

Rikke Marschner

___

 

 Robert Svendsen, Vejle

Stort tillykke med den runde dag! Min ansættelse har været som præst i Adventistkirken. I vores salmebog har vi 19 af dine velskrevne salmetekster og melodier ikke at forglemme. "Det er påske! Alting springer ud" - er helt i topklasse og vil altid blive sunget ved den årlige påskegudstjeneste.

___

 

Ingeborg Kaels, Dronningborg-Gimming

Hjertelig tillykke med i går! Og tak for dine dejlige kirkebønner og salmer som jeg bruger tit!

Fred og alt godt til dig og dine!

___

 

Hans Boas, Lystrup

Kære Holger Lissner. Tillykke med den runde fødselsdag. Du har været til stor inspiration for mig i mit præstevirke. Først fordi du turde kaste dig ud i anderledes og sjove børnegudstjenester - og indvie os andre i, hvordan du gjorde det. Så fordi du har skrevet så mange dejlige salmer - og bliver ved med det. Jeg tænker ikke kun på salmer til voksne - men også en masse dejlige salmer til børn, som vi også har været opmærksomme på i Forum for Børnesalmer. Og så har vi i Lystrup og Elev i flere år været glade for at bruge din fine kollekter til gudstjenesterne. Tak også for dit besøg her hos os til liv og vækstdag i Lystrup Kirke for nogle år siden.

___

 

Karen, Hvidovre

Kære Holger tillykke med fødselsdagen og tak for dine dejlige salmer

___

 

Therese Nielsen, Vordingborg

Hjertelig tillykke med fødselsdagen. Tak for dejlige salmer, bønner og inspiration til gudstjenesten. Det er til stor glæde for hele menigheden.

___

 

Käthe Japhetson-Jensen, Hobro

 Kære Holger Lissner

Hjertelig tak for ordene- de der rimer, dem med tyngde, som folk alligevel kan forstå, de mange liflige ord og dem til trøst samt ordhavet, vi frit har kunne øse af der i mellem. Hjertelig tillykke med 80 års fødselsdagen - alt godt herfra med ønske om en herlig dag- i dyb taknemmelighed Käthe Japhetson-Jensen

___

 

Anne Grete Thrane

Kære Holger! Hjerteligt tillykke med fødselsdagen🎈❤️🌹🎈❤️🌹jeg elsker at synge sine salmer, som har beriget mit liv😊❤️😊

___

 

Møllevangskirken

Kære Holger Lissner,

Hjertelig tillykke med fødselsdagen. Vi bruger flittigt dine salmer og kollekter. Tusind tak for alle de berigende ord.

___

 

Susanne Voss Pedersen, Anna kirke på Nørrebro

Hjertelig til lykke og tak for al inspirationen. Gud give dig lykke og gode råd! (også småkagerne..) Du har hjulpet os alle, præster og lægfolk, til at begribe og lade os gribe.

___

 

Helene Wonsbek Rasmussen, sognepræst i Sæby og Gershøj kirker, Lejre provsti

Kære Holger Lissner.

Hjerteligt til lykke med fødselsdagen. Jeg ønsker dig en god og festlig dag med masser af sang, naturligvis.

Jeg vil benytte anledningen til at takke dig for dine mange, gode bønner, salmer og melodier. Det er en god og tiltrængt fornyelse af sprog, billeder og musik, du bidrager med, og jeg værdsætter din udholdenhed og vedholdenhed, sammen med andre gode salmedigtere. Tak for at du og I blev ved at skrive og udgive, også i de år, hvor nye salmer ikke ligefrem blev modtaget med kyshånd. Og bliv endelig ved med at skrive.

De venligste hilsner fra Helene.

___

 

Kirsten Haaber

Kære Holger.

Hjertelig til lykke med din dejlige dag. Tak for fint venskab med dig og Karin gennem mange år. Tak for latter og samtaler, og tak for inspiration, medleven og nærhed i forbindelse med at jeg er blevet præst. Du er oftest med ved gudstjenesterne på den ene eller anden måde. Tak for alle dine initiativer, salmer, musik og kollekter, som søndag efter søndag skaber glæde og eftertanke.

___

 

Betty & Peter Arendt, Haslev

Kære Holger, tillykke med de firs, skønt indeni virker du nu, som om du stadigvæk var en dreng på knap tyve år ... Tak for alle dine fine oversættelser af salmer, som vi har haft med hjem fra den store verden! Du er et meget generøst menneske. Kærlig hilsen fra Betty & Peter

___

 

Alice Pedersen, Enghøj kirke

Hjertelig til lykke - og tak for mange gode salmer!

___

 

Marianne Christiansen, Haderslev

Kære Holger

Sommerforsinket, men hjerteligt tillykke med de 80 år! Tak for al den glæde og inspiration, du har spredt og spreder omkring dig både inden og uden for landets grænser. Bedste hilsner, Marianne i Haderslev

___

 

Inge Røndal, Bryrup

Et forsinket, men hjerteligt til lykke med den runde dag med stor tak for salmer, kollekter og inspiration!

De bedste ønsker og hilsner fra en taknemmelig præst

___

 

Iben Sørensen sp Husum, Kbh Stift

Hjertelig tillykke på den runde dag. Stort tak for kollekter og salmer, der gav et nødvendigt skub til den nye bølge af salmer og kollekter, der er umiddelbart tilgængelige for menigheden. Men stadig med kærlighed til traditionen.

Ønskes af sp Iben Sørensen, Husum, Kbh Stift

___

 

Marianne Winther Sørensen

Kære Holger Lissner. Hjertelig Tillykke. Du var den bedste lærer jeg nogensinde har haft, omend du kun var ca 26 år, da du var klasselærer, dansklærer for en flok piger på Zahles gymnasieskole. Selvom vi gik i 8. kl. (0g ikke 1.real ), så gav du os troen på os selv, og lyst til at læse videre, hjertelig TAK

___

 

Kirsten Wind Retoft, Ringe kirke

Et kæmpe tillykke med fødselsdagen og tak for de mange tekster, du har glædet os med gennem årene. Mit første møde med dig var en telefonopringning med en løftet pegefinger. Jeg havde skrevet en melodi til "Du fylder mig med glæde" natten før en Sportsgudstjeneste skulle optages, og der skulle vises gymnastikbilleder til. Og jeg havde i min ungdoms kådhed ikke tænkt på, at det skulle tekstforfatteren selvfølgelig give tilladelse til. Pyh, hvor jeg svedte. Men jeg kunne hurtigt slappe af, for du tilgav og vi fik talt om mange andre ting. For os der arbejder med unge stemmer er dine tekster guld. De er skrevet i et sprog, som er til at forstå, uden at blive banale og det er en stor kunst.

___

 

Bent Andreasen, Fredericia

kære Holger

Stort tillykke - og vi glæder os til salmefesten i Christianskirken Fredericia den 31/8. I en verden, hvor vi hele tiden skal præstere er det livgivende, nærmest vederkvægende at synge:

Den mægtíge finder vi ikke...

...og : sangene synger i os.

Tak for dine ord, oversættelser, fortolkning og bønner. - og tak for dit salmeoprør begyndende der omkring 68!

Hh og salmefesten fortsætter hver søndag.

___

 

Elsebeth Dedieu, Vejleort

Kære Holger Lissner. Stort tillykke med den runde dag og en stor og ❤️- lig TAK for dine dejlige salmer. Særligt sætningen "Kom og rør ved os Kristus, så vi bliver åbne" har berørt mig meget. Dine salmer bliver flittigt brugt, når jeg holder retræter.

___

 

Charlotte Dagnæs-Hansen, Præstø

Kære Holger.

Hjertelig tillykke med fødselsdagen.

Siden jeg en kold januardag i 1978 mødte dig på Løgumkloster Højskole, da du lærte os "Du skal ikke være bange for at synge dig en sang", har du været mig en stor inspirationskilde med dine sange og foredrag og ikke mindst dit store engagement.

Af hjertet tak.

Af hjertet tak for det du har givet.

___

 

Karen Neergaard Stubkjær, Viborg

Kære Holger

Stort til lykke med din fødselsdag. Du har betydet utrolig meget for mig. Først som højskolelærer på Løgumkloster Højskole foråret 79 (teologiske fag, salmer, kor, dit humør ...) og siden gennem alle de salmer og kollekter, jeg har nydt godt af. Jeg kan slet ikke forestille mig vores Folkekirke uden alt det, du har beriget den med. Tak

___

 

Helle V. Skov, Munkebo - og Kølstrup Kirker

Kære Holger Lissner!

Hjertelig tillykke med fødselsddagen og tusind tusind tak for alle de smukke salmer du har kreeret.

Jeg har brugt og bruger stadig mange af dine skønne tekster i mine børnekor.

Håber du får en rigtig dejlig dag.

Med venlig hilsen

en stor fan

___

 

Anna Bojsen-Møller

Kære Holger Lissner!

Til lykke med den runde dag!

Tak for dine salmer,  særlig for Guds fred er glæden i dit sind, som gik  kirkegængerne i Risskov Hospitalskirken lige til hjertet. Den salme graver så dybt og stikker ikke noget under stolen, samtidig med at den giver den der synger eller læser den trøst og håb! Og tak for din kollekt til Risskov Hospitalskirkes menighed, og for de mange andre  slidstærke og inspirerende kollekter.

Kærlige hilsener Anna Bojsen-Møller

___

 

Inge Lisbeth Dahl, Fredericia

Hjertelig tillykke med den runde dag. Det er en stor fornøjelse at synge dine salmer. De rammer lige i plet, kommer omkring alle "krinkelkroge" i teksten og er fulde af forfriskende, tankevækkende udtryk. Ikke mindst de salmer, du har skrevet til motiverne i vores altervæg er en glæde at synge. Tak for dem.

___

 

Susanne Kolby Rahbek, Silkeborg Kirke

Kære Holger. Hjerteligt tillykke med din fødselsdag! Tak for både salmer og kollekter, som jeg benytter mig af og glædes over hver uge. Tak især for "Nu går solen sin vej", som jeg synger med menigheden, konfirmanderne, brugerne i Varmestuen, mine FDF'ere, mine børn og for mig selv. Tak bare tak.

___

 

Elin Skoven Christianskirken, Fredericia

Kære Holger Lissner

Hjertelig tillykke med 80 årsdagen.

En særlig tak, fordi du på din særlige måde har banet vejen ind i de fortællinger vi dagligt ser på vores kirkevæg i Christianskirken. Menigheden her holder bla. af salmebogen: "Du skal elske din fjende" og vi er beærede over,  at din salmeproduktion er en del af livet netop her. venligst sognepræst Elin Skoven

___

 

Lise Palstrøm, Veng

Kære Holger, to minderige stunder med dig: 1. s. e. påske 1979 i Løgumkloster Kirke - du ledede højskolens kor, så vi sang bedre end vi kunne :) Gudstjenestefornyelse - kursus på Valdres Folkehøjskole i 1988 med bl.a. Sindre Eide og Estrid Hessellund: jeg beklagede mig som stud. theol. over de gamle kollekter, og du svarede: Så må du skrive dine egne! Det har jeg ofte gjort, men oftere har jeg benyttet mig af dine fine kollekter, der siden kom.

Og salmerne - dem har vi bare altid sunget med stor glæde og taknemmelighed.

Tak, Holger - hjertelig til lykke og alt godt!

___

 

Anders Tange, Rønde & Edith Clausen, Århus

Rigtig hjertelig til lykke med de 80 år og må du få mange produktive år endnu. Tak for dine dejlige salmer.

___

 

Bodil Nepper/ Gunnar Thaarup

Kære Holger.

Dejligt at du er i blandt os med dit engagement og livssyn.

Tilllykke med de 80 år

___

 

Inge Ditlevsen, Bjerre

Som kirkesanger glæder man sig, når én af dine salmer er på nummertavlen. Den kan menigheden nemlig uden videre forstå. Hjertelig tillykke, forsinket ganske vist, og tak for din ildhu med at præsentere og skrive nye salmer, der bringer kirkens budskab tæt til vore hjerter.

___

 

Filip Graugaard Esmarch, Silkeborg

Kære Holger. Min datter på fem år sagde forleden aften, at hendes yndlingsgodnatsang er "Nu går solen sin vej", hvorfra jeg/vi undertiden synger første og sidste vers, når der skal puttes (vores repertoire er ellers ret bredt!). Det syntes jeg bare, du skulle vide. Stort tillykke, og tak for dine salmer!

___

 

Inge Lise Madsen, Taulov

Kære Holger Lissner

En stor hilsen og hjertelig tillykke med din 80 års fødselsdag. Tusind tak for dine mange dejlige salmer. Tak for den skønne aften i Taulov Sognegård den 27. februar 2013. Desuden din medvirken i Haderslev Domkirke ved Luther dage i 2017. Du ønskes lyse og lykkelige dage fremover.

___

 

Ea Dal - Flensborg

Hjerteligt tillykke! Slidstærke! Det er det, de er, dine salmer og dine kollekter. For mig især "nu går solen sin vej", som så mange allerede har nævnt. Og tak også for "Der er en vej", som fulgte både min far og min mand på den sidste rejse. Måske er du allerbedst, når du er alvorlig?

___

 

Pia Kirkegaard

Kære Holger

Tillykke og tak. Tak for inspiration og salmer i en lind strøm. Det er en glæde i hverdagen. Pia Kirkegaard

___

 

Bente Madsen Fredericia

Kære Holger Lissner.

Hjertelig tillykke med fødselsdagen. Af hjertet ♥️TAK for dine mange dejlige sange og salmer du har beriget os med gennem årene.

___

 

Berith Ruth Jørgensen

Kære Holger Lissner.

Hjertelig tillykke med din fødselsdag. Tak for alle de gode sange og salmer du har lavet.

De kærligste hilsner fra Berith

___

 

Klavs Bo

Nu fylder Holger firs

Og det er som det skal være

Når det er dig, der gir’s

Alt det nye, vi må lære

Salmer, bønnebog med mere

Stadig svanger med ideer

Sender vi fra Koldings bakker

Dig en hilsen her – og takker!

___

 

Grete Wigh-Poulsen, provst i Kolding provsti

Kære Holger

Først, selvfølgelig: Tillykke!

Dernæst: Tak!

Tak for dine salmer. Tak for dine bønner.

For ikke mange søndage siden blev to nye præster indsat i dit gamle provsti. Dine ord var med både i bøn og i sang, Begge steder.

Til glæde for provsten, der indsatte, var der til de to gudstjenester kun én genganger-salme. Og den kunne sagtens tåles at synges to gange. Den har nemlig linjer, adskillige linjer, som gør godt at gå og gentage for sig selv. De er slet og ret opbyggelige.

Salmen passede til søndagens tekst. Det var et naturligt valg. Men den passer i virkeligheden til langt de fleste søn- og hverdage. Hvornår kan man ikke have godt af at blive mindet om, at “Den mægtige finder vi ikke, den mægtige Gud finder os” og om, at det sker, selvom vi “famler og fægter  i mørket og lukker os inde i trods” ? Hvilken trøst er det ikke at synge sig til ro og glæde med ord om, at Guds “ord  kan gå gennem en sprække”?

Måske har vi et lidt anderledes nært forhold til dine salmer og dine bønner end andre steder her i dit gamle provsti. I hvert fald er der en stolthed over, at det var her du var præst!

De bedste hilsner fra Kolding provsti

Grete Wigh-Poulsen

___

 

Emmy Haahr Jensen, Beder og Malling

Kære Holger

En meget forsinket - men et ikke mindre hjerteligt til lykke med din runde dag.

Tusind tak for dine salmer og kollekter, som jeg har brugt søndag efter søndag til stor glæde for menighederne, fordi de åbner teksterne på en ny måde - både for præst og menighed.

Tak også for inspiration til børngudstjenester - en stor hjælp for mig i mine første præsteår.

Vi glæder os til at fejre dig i Fredericia på fredag.

___

 

Eva Jerg, Christianskirken, Fredericia

Når jeg nu gerne vil hylde en ord-ekvilibrist er det ærligt talt mere end trist at det er så svært at rime på Holger.

Men her i Christians rimer Holger på mosaik-fortolker.

Bjørn Nørgaards ruder, stager og det gyldne alter kaldte jo på et lokal-fredericiansk psalter - og så var det ikke spor svært, at det skulle rime på Holger Så her i Christians rimer Holger på mosaik-fortolker.

Og Michael Bojesen satte tonen til de ord, som flød i himmelsk strøm fra Holger – og måske fra konen? for det var ikke svært at rime for Holger. Jo, her i Christians rimer Holger på mosaik-fortolker

På hver eneste mørke decemberdag falder klokken 17.17 i kalenderslag. Det er slet ikke svært: Hver dag sin rude, hver dag sin Holger For her i Christians rimer Holger på advents-mosaik-fortolker.

Vi kalder dig med stolthed vores huspoet.

Du har talt til troens hjerte, dine bønner har vi bedt.

Og så er det ikke svært at rime på Holger.

Så Gud ske tak at Christians – og hele Danmarks - Holger er mer’,  ja gudsbenådet mer’ end mosaik-fortolker.

Alle gode ønsker

Eva Jerg

___